Збірна українських шахістів вперше перемогла на командному чемпіонаті Європи

1158 0
Серед шахістів – 35-річний львів’янин Андрій Волокитін.
Фото: Відділення НОК у Львівській області

Фото: Відділення НОК у Львівській області

Чоловіча збірна України вперше в історії здобула перемогу в командному чемпіонаті Європи з шахів. У заключному турі українці виграли в команди з Вірменії з рахунком 3:1, та завоювали перше «золото» у змаганнях. Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Читайте також: Дві каратистки зі Львова здобули бронзу на чемпіонаті світу в Дубаї

23-й командний чемпіонат проходив у словенському курортному поселенні Чатеж-об-Саві. Українська команда набрала однакову кількість очок з французами (по 14), але випередила їх за додатковими показниками. Раніше національна збірна чотири рази ставала медалістами цих змагань – у 1992 і 2019 роках здобула срібні нагороди, а у 2009 і 2017 роках – бронзові.

Одним з шахістів у складі збірної є львів’янин Андрій Волокитін. Він показав найкращий індивідуальний результат на другій дошці. Також до історичної перемоги збірну України також привели львів’яни – головний тренер Олександр Сулипа і тренер Мартин Кравців.

За середнім рейтингом учасників наша чоловіча команда на турнірі була сьомою.

Додамо, що жіноча збірна з львів'янками Наталією Буксою та Анною Музичук у складі стала четвертою, поступившись «бронзою» за додатковими показниками команді Азербайджану.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!