Збірна України перемогла у вирішальному матчі зі Швецією на Євро 2020

3495 0
Україна перемогла з рахунком 2:1 і увійшла до чвертьфіналу.
Фото: BBC Україна

Фото: BBC Україна

Сьогодні відбувся поєдинок України зі Швецією у 1/8 Євро-2020, в якому наша збірна перемогла з рахунком 2:1 та пройшла у чвертьфінал Чемпіонату Європи. 

У першому таймі рахунок команд зрівнявся: на 27 хвилині матчу гол у ворота Швеції забив Олександр Зінченко, але наступними забили гол шведи – гравець Еміль Форсберг на 43 хвилині. 

Оскільки в перші 90 хвилин переможець так і не визначився, то командам довелося грати овертайм - два додаткові тайми по 15 хвилин.

У другій частині овертайму на останній хвилині вирішальний гол забив 24-річний українець Артем Довбик, і це був його перший гол на Євро 2020 за Україну.  

Додамо, що в додатковий час на 99 хвилині швед Маркус Даніельсен отримав червону картку за грубе порушення проти Артема Бєсєдіна, пішовши проти нього прямою ногою в коліно, після чого український гравець покинув поле. 

Нагадаємо, що збірна України з футболу вперше в історії потрапила до 1/8 фіналу Євро-2020. За підсумками групових турнірів команда Андрія Шевченка увійшла до топ-4 кращих збірних, що посіли третє місце. Про це повідомляє Football.ua.

Це стало можливим за результатами матчів групи E, де Швеція обіграла Польщу з рахунком 3:2, а Іспанія розгромила Словаччину 5:0.

Також додамо, що збірна України поступилася Нідерландам з рахунком 2:3, пропустивши на останніх хвилинах, обіграла Північну Македонію - 2:1, а в заключному матчі групового етапу мінімально поступилася Австрії - 0:1.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!