Збройні Сили отримали 50 військових автомобілів швидкої допомоги

34590 0
Одна «швидка» може перевозити одночасно чотирьох поранених.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Україна отримала від міжнародних партнерів 50 автомобілів швидкої медичної допомоги, які передадуть Збройним Силам. «Швидкі» є частиною гуманітарної допомоги від країн ЄС, яку нашій країні надають з початку повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомили на сайті МОЗ.

Читайте також: На Львівщині розгорнули ізраїльський польовий госпіталь

Автівки Mercedes мають високу прохідність, відповідний рівень захисту та обладнання, необхідне для порятунку життя в умовах бойових дій. Автомобілі швидкої допомоги дозволяють евакуювати до 4 поранених одночасно.

«Ми розуміємо, що на лінії фронту кожна хвилина може вартувати життя, і тому важливо, аби медики могли максимально безпечно в максимально стислі терміни евакуйовувати поранених із зони бойових дій та надавати їм необхідну допомогу», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти українським військовим. Які потреби

З його слів, частину «швидких» вже доставили у регіони, де тривають бойові дії. Решта автомобілів мають надійти в Україну найближчими днями.

Додамо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупанти обстріляли 58 автомобілів швидкої медичної допомоги.

Фото МОЗ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!