Збройні Сили України переходять на зброю НАТО, – Кулеба

2032 0
Україна перейшла у принципово нову фазу – переведення Збройних сил на зброю і стандарт НАТО.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Збройні сили України починають перехід на зброю НАТО, про що недавно ще навіть не думали і не мріяли. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час включення на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: НАТО надаватиме Україні зброю стільки, скільки буде потрібно, – Столтенберг

«Українській армії буде чим воювати. Ми перейшли в абсолютно нову фазу, про яку навіть два місяці тому ніхто не замислювався… Ми перейшли в принципово нову фазу, про яку навіть ніхто не мріяв – переведення Збройних сил України на натівську зброю, на натівський стандарт. І це вже відбувається», – каже Дмитро Кулеба.

За його словами, все почалося з поодиноких кроків та рішень, але Президент Володимир Зеленський зміг переконати президента США Джозефа Байдена, що настав час це зробити.

«До нас поїхали спочатку гаубиці, але це лише початок. До нас поїде набагато більше. І це історичний момент, це історичний перелом», – зазначив глава української дипломатії і додав, що ми досягаємо цілей, які перед собою ставили.

Читайте також: «Історична зустріч». В Німеччині понад 40 країн обговорюють стратегічну підтримку України

Нагадаємо, що міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт офіційно підтвердила, що Німеччина передасть Україні зенітні самохідні установки. Про це вона заявила на зустрічі військових керівників 40 країн, яку організували на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!