Збудована біля Львова козацька чайка відправляється у похід Чорним морем та Дунаєм. Фото

4076 0
Похід є підготовкою до подорожі чайки у Францію.
фото надане організаторами походу

фото надане організаторами походу

З 27 вересня по 6 жовтня, збудована за старовинними кресленнями 17 століття козацька чайка «Спас» піде Чорним морем та Дунаєм із Білгород-Дністровська до українських міст Вилкове та Килія.

Після походу вона візьме учать у зйомках документального фільму, де розкриють забуті паралелі та точки доторку давньої та сучасної культури. Загалом похід є підготовкою до міжнародного проекту «Відкрити нове море – подорож козацької чайки "Спас" до Франції».

У місті Білгород-Дністровський відбудеться підготовка корабля, розробка сценарного плану та пошук локацій по шляху прямування чайки в міста Вилкове та Килія.

У поході братимуть участь знімальна група (12 осіб) та команда корабля. Капітани та учасники залоги мають багаторічний досвід морських та річкових походів на українських чайках «Пресвята Покрова» та «Спас». Капітан корабля Роман Рось зазначив, що чайка перебуває у хорошому стані зараз та готова до плавання.

Читайте також: Львів'янин створив унікальний корабель

Як розповіла під час прес-конференції авторка проекту фільму Олеся Новосад, фільм про козаччину та чайку покажуть у рамках Міжнародного фестивалю «Кіно-маршрут», що відбудеться в Жовкві у жовтні та листопаді цього року.

Козацька чайка «Спас» була збудована учасниками фонду розвитку туризму «Витоки» у 2006 році у селі Раковець під Львовом. За цей час вона побувала у Грузії, відкривала парад ВМС, була в Азовському морі, обійшла Крим та кілька разів ходила по Дніпру та Південному Бузі. Це друга чайка, яку збудували біля Львова. Перший корабель – «Пресвята Богородиця» – спустили на воду у 1991 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!