Збирали кошти всією країною. Україна отримає Bayraktar від Литви

1355 0
У Литві зібрали п'ять мільйонів євро для купівлі ударного безпілотника «Байрактар».
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Військово-повітряні сили Литви уже доправили до країни ударний безпілотник «Байрактар», на який зібрав гроші литовський народ, і невдовзі відправлять його в Україну. Про це повідомляє Громадське.

«Байрактар Vanagas з усім придбаним бойовим спорядженням вже у Литві! 6 липня відбудеться його презентація на базі повітряних сил у Шауляї, і після цього він вирушить в Україну», — повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Читайте також: Турецька компанія безкоштовно передасть три «Байрактари», на які українці збирали гроші

Борт під назвою Bayraktar-Vanagas передадуть одразу з боєкомплектом. Наразі він на авіабазі міста Шауляй.

Зазначимо, наприкінці травня у Литві лише за три з половиною дні зібрали п'ять мільйонів євро для купівлі ударного безпілотника «Байрактар» для Збройних сил України. Посол України в Литві заявив, що це перший випадок в історії, коли люди збирали гроші на купівлю «Байрактара».

Нагадаємо, 22 червня, волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три Bayraktar для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!