Збитки інфраструктури України через війну сягнули 600 млрд доларів

1332 0
Найбільші втрати за останній тиждень зумовлені зростанням пошкоджень та руйнувань підприємств.

Загальна сума прямих збитків інфраструктури України внаслідок розпочатої росією війни, станом на 18 квітня, досягла 84,8 млрд доларів, але загальні втрати сягають 600 млрд доларів. Про це йдеться у звіті KSE Institute.

Читайте також: Як Україна житиме та працюватиме в умовах війни. Уряд назвав 9 напрямків

«За спільними оцінками Мінекономіки та KSE, загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від $564 млрд до $600 млрд», – йдеться у повідомленні.

За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на 4,45 млрд дол.

Найбільше зростання втрат за останній тиждень зумовлено зростанням пошкоджень та руйнувань підприємств. На це вплинуло, зокрема, збільшення інформації щодо кількості підприємств, що зазнали пошкоджень, та використання непрямих методів оцінки втрат малого бізнесу. Також в оновлених розрахунках було уточнено вартість пошкодженого та зруйнованого житлового фонду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!