Збитки у справі львівського бронетанкового заводу зменшилися удвічі

1639 0
Минулого року НАБУ підозрювало керівництво заводу і посадовців ВСУ у розтраті понад 28 млн грн.
Фото: tank.lviv.ua

Фото: tank.lviv.ua

НАБУ закінчило розслідування справи про розтрату керівниками Львівського бронетанкового заводу та посадовцями Збройних Сил України під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України.

Як інформує сайт НАБУ, зараз п’ятеро підозрюваних та їхні адвокати знайомляться з матеріалами справи.

У повідомленні також зазначено, що  за результатами проведення низки експертиз слідство уточнило розмір збитків, завданих державі – вони перевищують 14,15 млн грн. Початково слідство вказувало суму збитків у понад 28 млн грн.

Читайте також:  У Львові затримали посадовців бронетанкового заводу та ЗСУ за розтрату понад 28 млн гривень

У цьому розслідування підозру оголошено п’ятьом особам: директору бронетанкового заводу та його заступникові з комерційних питань, начальникові Центрального бронетанкового управління ЗСУ та начальникові одного з відділів цього управління. Також підозру оголошено директору ТОВ «Булет Лайн». Їх затримали у липні минулого року.

Як стверджують слідчі, Львівський бронетанковий завод у рамках тендеру поставив ЗСБУ 40 танкових двигунів, однак виявилося, що ці агрегати не нові, як того вимагав тендер, а користувані.  Виявилося, що ці двигуни Міноборони продало комерційним підприємствам як надлишкове майно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!