Збиття ворожої ракети та важливі міжнародні зустрічі. Головні події вихідних у Києві

613 0
Дайджест новин за 2-3 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Безпекова ситуація 

Представники 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова збили ворожу ракету, яка летіла на Київ.

Міжнародні відносини 

Київ відвідав президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Про це повідомляє міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Іноземний гість відвідав одну з тренувальних баз, де готуються до стартів українські спортсмени, а також частково зруйнований російськими ракетами спорткомплекс «Авангард».

Крім того, за словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, область відвідав прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз. Делегація побувала в Бучі, Гостомелі та Ірпені. 

«Це перша поїздка Ентоні Албаніза до України. Він був вражений від побаченого: зруйновані цивільні будинки, сліди від мін, знищений аеропорт «Антонова», − пише він.

Температурний рекорд 

Середньомісячна температура повітря у червні 2022 року в Києві дорівнювала 21,7 градусів тепла. Це на 2,2 градусів вище за кліматичну норму. Про це заявляють у Центральній геофізичній лабораторії. 

Там пояснюють: «У першому місяці літа було зафіксовано чотири температурні рекорди, він став сьомим найтеплішим у столиці за 142 роки спостережень. Найхолодніше у Києві було 22 червня, коли мінімальна температура опустилась до +11,8°С, а найтепліше – 29 червня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +34,4°С, встановивши таким чином температурний рекорд».

Оновлення дитячої залізниці

На Київській дитячій залізниці після ремонту почав курсувати справжній паровоз, розповідають в «Укрзалізниці». Наразі це єдиний паровоз, який експлуатується на мережі дитячих залізниць. Цей паровоз має історичне та символічне значення. Саме він у 1953 році відкривав рух поїздів малою столичною магістраллю. 

«У 2021 році локомотив було відправлено на ремонт до локомотивного депо Сновськ, що на Чернігівщині. Навіть під час окупації Чернігівщини залізничники продовжували виконувати капітальний ремонт паровоза, і тепер він катає гостей дитячої залізниці», – акцентують у відомстві. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!