«ЗD водій»: У Львові стартувала кампанія проти нетверезого водіння

2180 0
Соціальна кампанія «ЗD водій» популяризуватиме ідею свідомого кермування.
Фото: Анастасія Самодєєнко

Фото: Анастасія Самодєєнко

15 липня у Львові стартувала кампанія «3D водій», що покликана боротися проти нетверезого водіння. 

«Ми сподіваємося і віримо в те, що ця кампанія буде гарним превентивним організмом для того, щоб зменшити кількість нетверезих водіїв спочатку у Львові, а потім, сподіваємося, що в Україні», – розповіла під час презентації юристка, експертка програми «Безпека громад» ​Експертного центру з прав людини Анастасія Апетик.

Соціальна кампанія «ЗD водій» популяризуватиме ідею свідомого кермування. За словами організаторів, дуже важливо, щоб культура людей виражалась не тільки в побуті, але й на дорозі.

«Наша організація бореться із водінням у стані алкогольного спяніння. Як місцева ініціатива ми вирішили, що було би дуже класно, що до цієї проблеми зможе долучитися місцевий "великий трикутник": бізнес, місцева влада і громадськість. Ми хочемо щоб всі три сторони взаємодіяли незалежно від того, яким буде законодавство», – розповідає Микола Ільчук, організатор ініціативи Pitbull Львів.

Насамперед, до промо-акції залучатимуть готельно-ресторанний бізнес. Співзасновник та операційний директор компанії Uklon Сергій Смусь каже, що водії можуть скористатися послугами таксі, якщо не в стані самі сісти за кермо.

«Ми створюємо додаткові сервіси, які спрямовані саме на вирішення цих питання. Однією з таких є послуга Драйвер, яка вже є досить популярною у Києві, але на фоні загальної кількості аварій, наразі, ще не вирішує глобально проблему безвідповідального ставлення до керування власною автівкої у нетверезому стані у Україні», – каже він.

Автори ідеї хочуть, аби працівники закладів харчування, у разі виявлення неспроможності гостя сісти за кермо, радили йому скористатися послугами «тверезого водія». 

Напередодні, під час карантину, провели опитування серед львівян щодо рівня безпеки у місті. Результати також показали деякі з причин нетверезого водіння, а ще можливі шляхи зменшення кількості водіїв напідпитку. зокрема 28% опитаних задоволені рівнем безпеки, коли пересуваються магістральними вулицями Львова, а 37% – не задоволені. 4% з опитаних були свідками того, коли друзі або ж незнайомці сідали за кермо авто, будучи у стані алкогольного сп’яніння. Ще 13% зізналися, що сідали за кермо у нетверезому стані.

 Анастасія Самодєєнко і Ольга Осіпова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!