Керівника «Львівелектротрансу» підозрюють у розтраті мільйона бюджетних коштів

1532 0
У Львові слідчі повідомили директору комунального підприємства про підозру у розтраті майже мільйона гривень.
Фото: Прокуратура Львівщини

Фото: Прокуратура Львівщини

У Львові відкрили кримінальне провадження через закупівлю електроенергії комунальним підприємством «Львівелектротранс». 

«Дії щодо економії 5,3 млн грн ЛКП «Львівелектротранс» викликали запитання у правоохоронних органів. Порушено кримінальне провадження, ведуться слідчі дії щодо керівництва ЛКП «Львівелектротранс», – йдеться в пресслужбі ЛМР.

У поліції Львівщини Tvoemisto.tv повідомили, що правоохоронці встановили, що у серпні 2020 року 41-річний львів’янин, директор ЛКП під час відритих торгів уклав договір з підприємством-постачальником електричної енергії, а у вересні безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства. Це спричинило розтрату бюджетних коштів на суму майже 969 тисяч гривень, кажуть у поліції.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєнні правопорушення за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах. Йому загрожує позбавлення волі від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Водночас у міськраді кажуть, що завдяки закупівлі електроенергії без посередників за пів року ЛКП «Львівелектротранс» зекономило 5,3 млн грн бюджетних коштів. 

Комунальне підприємство очолює Андрій Свищо із січня 2020 року, з липня 2019 року він виконував обов'язки керівника. Андрій Свищо народився у Львові. За освітою менеджер зовнішньоекономічної діяльності, працював у кількох приватних фірмах в Україні та за кордоном, у ВАТ «Львівгаз» та філії «Агентства з питань банкрутства» Мінекономіки. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!