Зелене світло для українських видавців - Рада скасувала ПДВ

2279 0
Виготовлення й поширення книг українського виробництва звільнили від оподаткування податком на додану вартість.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Як пише Українська правда, Відповідний законопроект №1833 проголосувала Верховна Рада у п'ятницю. Згідно з документом, від оподаткування звільняються підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн та верстка), виготовлення (друк на папері чи запис на електронному носієві), розповсюдження книжок, у тому числі електронного контенту вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України.

Читайте також: Топ-10 книжок про Львів

Також ця пільга стосується операції з постачання (передплати) та доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації вітчизняного виробництва. Водночас скасування ПДВ не поширюється на продукцію еротичного характеру. Закон набирає чинності з дня його опублікування.

ТЕГИ: пдв, книжки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!