«Зелене світло» львівським вченим: як отримати грант?

2618 0
Від сьогодні, 18 жовтня, розпочинається реалізація програми «Львів науковий», у межах якої талановиті учені можуть отримати премію міського голови та грант на організацію соціально-наукового проекту.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами Андрія Москаленка, заступника міського голови з питань розвитку, сьогодні розпочинається прийом заяв на участь у програмі. Молоді науковці можуть отримати грант (25 тис. грн) на винахідницьку діяльність, а також – на проведення конференцій, для проведення яких потрібна фінансова допомога.

«Ми хочемо цією програмою сказати, що у Львові багаті наукові традиції, але ми хочемо, щоб у Львові також було багате наукове сьогодення і майбутнє», – додав Максим Коляда, заступник голови комісії конкурентоспроможності.

Читайте також: Талановитим науковцям у Львові даватимуть 25 тис. грн премії

У положеннях програми «Львів науковий»  визначено критерії, за якими оцінюватимуть проекти наукових конференцій. До них належать міжнародне та національне визнання спікерів конференції, її значимість для національного середовища, наявність підтримки навчальних закладів, визнання заходу Національною Академією Наук України та фінансовий внесок організаторів. Також Ліна Остапчук, директор ЛКП «Агенція з підготовки подій», зазначила: «Ми будемо звертати увагу, в першу чергу, на конференції міжнародного статусу, конференції, які мають якусь тривалу історію, або ті, які відбуваються у Львові вперше».

При визначенні переможців на премію талановитих вчених до уваги братимуть наявність наукових відзнак, наукових робіт, статей, вітчизняних і міжнародних патентів, наявність викладацького стажу, усні доповіді на міжнародних конференціях та інші критерії, зазначені в положенні.

До складу експертної ради увійдуть науковці та представники вищих навчальних закладів.

Заявки на участь у конкурсі на премію для талановитих вчених та заявки на участь у конкурсі соціально-наукових проектів  можна надсилати на електронну адресу: [email protected], або занести особисто за адресою: площа Ринок, 1, кімната 416. Прийом документів триватиме до 18 листопада.

Опублікувала Людмила Рубцова

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!