Зеленського хочуть номінувати на Нобелівську премію миру

1967 0
Заяву з цією пропозицією подали до Нобелівського комітету європейські політики.

11 березня група чинних та колишніх європейських політиків подала до Нобелівського комітету листа з проханням номінувати президента Володимира Зеленського та народ України на Нобелівську премію миру. Про це йдеться у документі

Читайте також: росію виключили з Ради Європи

«Сміливі українці та українки борються за збереження демократії та самоврядування. Від стійкого спротиву демократично обраного президента України Володимира Зеленського до чоловіка, який зі сльозами на очах прощається з родиною, щоб захищати свою країну, весь народ України піднявся на спротив силам авторитаризму. … Ми віримо, що зараз саме час показати народу України, що світ на їхньому боці», – зазначено у зверненні. 

Також у листі є прохання знову відкрити процедуру номінації до 31 березня та переглянути її. Зазвичай номінанти мають бути подані до 1 лютого. 

«Ми розуміємо, що це порушення процедури, однак віримо, що воно виправдане через поточну безпрецедентну ситуацію. Наш демократичний обов’язок – протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та право на самоврядування», – зазначили європейські політики.  

Читайте також: «Зруйнуйте цю стіну». Зеленський закликав Бундестаг відмовитись від грошей РФ 

Нагадаємо, що Україна вже отримала 15 мільярдів доларів допомоги від держав партнерів і міжнародних організацій. Міжнародна спільнота взяла зобов’язання з виділення значних обсягів фінансування на зміцнення обороноздатності, підтримку економіки України та гуманітарні питання. 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!