Зеленського просять врегулювати джипінг в Карпатах

2079 0
Авторка петиції зазначила, що джипінг у Карпатах та заповідниках України шкодить природі, і наражає на небезпеку піших туристів.
Фото: karpatytravel.net

Фото: karpatytravel.net

На сайті електронних петицій до президента зареєстрували звернення до Володимира Зеленського з проханням врегулювати на законодавчому рівні джипінг в Україні. За 11 днів петиція набрала понад 16 тис. голосів, з 25 тис. необхідних.

Читайте також: Гори та джипінг: автотрофі по бездоріжжю українських законів

Авторка петиції Христина Жук зазначила, що джипінг у Карпатах та заповідниках України шкодить природі, флорі та фауні, наражає на небезпеку піших туристів, сприяє ерозії ґрунтів та нищить місцевість.

«Під джипінгом мається на увазі пересування на транспорті підвищеної прохідності: джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах, багі тощо», – пояснила вона. 

Відтак, вона просить:

  • урегулювати використання джипів у Карпатах (почати продавати ліцензії на цей вид діяльності, зараз для цього не потрібно дозвільних документів);

  • виділити окремі маршрути для оффроуду. Розробити маркування доріг і територій, куди в’їзд на джипах заборонений;

  • за в’їзд на територію заповідників без ліцензії штрафувати, за повторного порушення конфісковувати авто на користь ЗСУ, а водіїв притягати до кримінальної відповідальності;

  • отримані за купівлю ліцензій кошти спрямувати на посилення охорони заповідників.

Напередодні Tvoemisto.tv з'ясовувало, як нищаться Карпати, що не працює у законодавстві та пробували розібратися, як вирішити цю проблему. Окрім цього, Tvoemisto.tv провело дискусію, де представники різних сторін висловлювали свою позицію щодо джипінгу та збереження Карпат. Під час неї дискутували про те, яких дій не вистачає з боку влади і як організувати природоохоронний захист та автотуризм на природних територіях. Повну версію дискусії зі всіма спікерами, які спробували обговорити вирішення цієї проблеми, дивіться за посиланням

 

Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!