Зеленського просять заборонити видавати повістки на вулиці, блокпостах і АЗС

7767 0
Петиція набрала понад 10 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч для розгляду.
Фото: vsim.ua

Фото: vsim.ua

Президента України Володимира Зеленського просять заборонити видавати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента 29 червня.

Згідно з інформацією, за два тижні петиція набрала понад 10 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч для розгляду. Автор петиції просить президента заборонити видачу повісток поза військкоматами, мобілізувати насамперед охочих, а також оприлюднити та оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

Читайте також: У Міноборони назвали кількість мобілізованих українців

«Зараз же багато бажаючих людей, які мобілізовані, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим... Також все частіше чути про випадки, коли людей забирали з черг до АЗС, що також не дуже законно», – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, вручення повістки на вулиці або на блокпосту не суперечить закону, а за неявку до військкомату без поважних причин передбачено адміністративне покарання. У центрі протидії дезінформації при РНБО спростували фейки щодо вручення повісток чоловікам під час загальної мобілізації. Зокрема, згідно з чинним законодавством, громадяни України отримують повістки про призов на військову службу не лише за місцем проживання, роботи, а й на вулицях або ж на блокпостах. Такий формат не суперечить закону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!