Зеленський хоче скасувати карантинні обмеження зарплат чиновників

1995 0
Обмеження мали діяти до кінця року.
фото: Апостроф

фото: Апостроф

Верховна Рада 13 липня на позачерговому засіданні, ініційованому президентом, розгляне скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину у 47 тисяч гривень. Відповідний проєкт закону №3708 оприлюднений на сайті ВР, передає УП.

Нардепам пропонують проголосувати за те, щоб вказане обмеження діяло не більше трьох місяців з дня застосування цієї норми.

Запровадили верхню межу для заробітних плат чиновників ще 13 квітня, коли ухвалили держбюджет. Таким чином, у випадку схвалення парламентом, 13 липня термін дії обмеження має завершитись.

Читайте також: Володимир Зеленський натякнув на другий термін

Нагадаємо, що у березні Кабмін запропонував зменшити зарплату для чиновників до кінця року через коронавірус.

10 квітня президент Володимир Зеленський просив нардепів підтримати обмеження зарплат чиновників на період карантину, визначивши граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат (мінімальна зарплата наразі встановлена на рівні 4723 гривні).

Пізніше Вища рада правосуддя заявила, що тимчасове обмеження суддівської винагороди порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової влади в цілому.

Аналогічне рішення прийняли і у Кабміні для керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!