Зеленський хоче затвердити великий герб до Дня Незалежності

1689 0
Так званий «великий герб» мають затвердити народні депутати на позачерговій сесії.
Фото: BBC News Україна

Фото: BBC News Україна

Президент Володимир Зеленський ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради, щоб затвердити напередодні 30-ї річниці незалежності України так званий «великий герб» замість усім відомого тризуба. Така спроба є «недолугою карикатурою» та «відвертим шкідництвом», каже історик та народний депутат Володимир В’ятрович.

«Блюзнірські совкові декорації на Алеї Героїв Небесної Сотні – це лише квіточки. Зеленський таки вирішив спаскудити День Незалежності по-крупному: протягнути через парламент комуністичну вигадку – так званий «великий герб». І вже надіслав до Верховної Ради листа з вимогою скликати для цього позачергову сесію», – пише він у Facebook.

Історик наголошує, що тризуб не просто тисячолітній герб українців, який об’єднує всіх українців, він – «один з найдосконаліших і найупізнаваніших державних гербів у світі». З його слів, навіть спроба замінити тризуб на великий герб є «недолугою карикатурою, та ще й на День Незалежності, є відвертим шкідництвом».

Володимир В’ятрович зауважує, що президент Зеленський не дослухався до протестів геральдистів, громадських, культурних і політичних діячів, які засудили законопроєкт №5712 про «великий герб».

Читайте також: «Потрібно поставити крапку». Президент Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про великий герб

«Здоровий глузд і відповідальність – це не про нинішнього президента. Тож тепер усе залежить від кожного з нас і, звичайно, від кожного народного депутата. Щоб протягнути «великий герб», Зеленському потрібно знайти 300 депутатів, позбавлених художнього смаку, державної відповідальності й поваги до справжніх державних символів», – наголошує народний депутат.

Він закликає не голосувати за таку антиукраїнську авантюру, щоб зберегти для справжній і єдиний герб України – тризуб для майбутніх поколінь.

Нагадаємо, раніше в Україні запустили флешмоб на підтримку тризуба замість ідеї «великого герба». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!