Зеленський нагородив 138 військовослужбовців Збройних Сил

1019 0
Зокрема, почесними відзнаками нагороджено захисників Києва, Маріуполя та Донецької області.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 138 військовослужбовців, які у лавах Збройних Сил захищають Україну від російського агресора. Про це підписано відповідний указ, повідомив глава держави у своєму зверненні.

Читайте також: Путін погрожуватиме ядерними ударами, якщо Україна продовжить жорсткий опір, – Пентагон

Зокрема, двох захисників президент відзначив орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. Це командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, який з початку повномасштабного російського вторгнення керує обороною Києва. Завдяки його професійним та мужнім діям, як наголосив президент, ворог зазнав значних втрат, був відігнаний від столиці. За час оборони Києва вдалося звільнити понад 30 населених пунктів на Київщині, які були тимчасово окуповані ворогом.

Орденом удостоєно командира танкового батальйону майора Тараса Мазурка. Захищаючи Донецьку область, завдав відчутних втрат ворогу й суттєво зупинив його просування.

Сержант Руслана Нуца нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Старший бойовий медик, яка особисто брала участь в евакуації поранених із Водяного, Широкиного, Маріуполя. Завдяки її діям вдалося врятувати 31 нашого захисника. Сьогодні вона продовжує виконувати завдання в Маріуполі.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 96 захисників. Також посмертно звання Героя України присвоєно 14 військовослужбовцям. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!