Президент Зеленський надав кільком містам України статус «міст-героїв»

1595 0
Містами-героями стануть: Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель, Волноваха.

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення нагородити орденами голів обласних адміністрацій та міських голів, які найбільше відзначились з часу вторгнення Росії в Україну в обороні своїх громад. Про це він повідомив у своєму зверненні.

Так, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагородили голову Харківської ОДА Олега Синєгубова, голову Миколаївської ОДА Віталія Кіма, голову Донецької ОДА Павла Кириленка, голову Луганської ОДА Сергія Гайдая, голову Чернігівської ОДА В’ячеслава Чауса, голову Сумської ОДА Дмитра Живицького.

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Орденом мужності нагороджені: мер Харкова Ігор Терехов, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Сум Олександр Лисенко, мер Херсону Ігор Колихаєв, мер Мелітополя Іван Федоров, мер Нової Каховки Володимир Коваленко.

«І наших героїв, наші міста-герої, я вирішив відзначити спеціальним званням, як це вже було, коли перемогли іншу навалу. Але схожу навалу. Інше вторгнення, та не менш жорстоке вторгнення. Містами-героями стануть: Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель, Волноваха», – каже він.

Нагадаємо, що Росія офіційно анонсувала обстріли українських підприємств оборонного комплексу, які розташовані серед звичайних середмість, де працюють тисячі людей та поряд живуть сотні тисяч. Президент Зеленський дорікнув лідерам західних країн, жоден з яких не відреагував на такі заяви про свідомі вбивства та звірства. Глава держави звинуватив політиків Заходу в мовчанні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!