Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію

3924 0
Мобілізацію проводитимуть упродовж 90 днів з дня набрання чинності указу.
Фото: Realist.online

Фото: Realist.online

24 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Мобілізацію проводитимуть на території всієї України упродовж 90 днів з дня набрання чинності указу. Про це йдеться в документі.

«У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до частини другої статті 102, пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України постановляю оголосити та провести загальну мобілізацію», – зазначається в указі президента.

В Україні здійснюватимуть призов військовозобов’язаних, резервістів, також залучатимуть траснпортні засоби для забезпечення потреб ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, та інших військових формувань.

Генеральний штаб ЗСУ має визначити черговість та обсяги призову військовозобов’язаних резервістів та транспортних засобів.

Згідно з законом, мобілізація – це комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – на організацію і штати воєнного часу. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України вводять воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!