Зеленський підписав закон про пільги для бізнесу до кінця карантину

2156 0
Закон передбачає продовження податкових і адмінпослаблень для бізнесу на час карантину, а також звільнення медиків від податків
фото: Reuters

фото: Reuters

Сьогодні, 27 травня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про пільги і послаблення для бізнесу до кінця карантину, який Верховна Рада прийняла 13 травня. Про це повідомляє Офіс президента.

Документ передбачає можливість отримання часткової допомоги по безробіттю для фізичних осіб-підприємців (ФОП) в разі втрати ними частини доходу через карантин. При цьому така допомога з 2 квітня на час карантину не обкладається податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) і військовим збором.

Читайте також: «Зрівнялівки» не буде. Що зміниться при нарахуванні пенсій та кого це зачепить

Також самозайняті особи звільняються від сплати єдиного соцвнеску (ЄСВ) за себе за травень – цей період зараховують їм у страховий пенсійний стаж.

Відповідно до закону, органи місцевого самоврядування зможуть зменшувати ставки плати за землю, податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки щодо об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Закон дозволить медпрацівникам, які борються з поширенням коронавірусу та лікують пацієнтів з Covid-19, отримати за травень і червень грошову компенсацію ПДФО, утриманого з їх доплат у розмірі до 300% до зарплати.

Читайте також: Безробіття в Україні через економічну кризу може сягнути 12%

Окрім цього, документ дозволяє продовжити мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок податковими органами, звільнення громадян від відповідальності за прострочення кредитів, ненарахування платникам податків і платникам ЄСВ пені, штрафів за порушення податкового законодавства.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!