Зеленський підписав закон про повернення акцизів на пальне

1526 0
Закон робить виняток для пального на потреби військових.
Умовне фото

Умовне фото

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що частково повертає акцизний податок на пальне за винятком пального на потреби військових. Про це йдеться на сайті Верховної Ради у картці законопроєкту №7668-д.

Згідно закону в редакції, яку підписав голова Верховної Ради, акцизи повертаються у розмірі:

  • бензин: 100 євро за 1000 літрів;

  • дизель: 100 євро за 1000 літрів;

  • біопаливо: 100 євро за 1000 літрів;

  • газ: 52 євро за 1000 літрів.

Податок на додану вартість для цих видів пального залишається на рівні 7%.

Читайте також: Україна створить запас пального на кілька місяців, – ОП

Крім того, закон робить виняток для пального на потреби військових. Якщо замовником такого пального є Міністерство оборони, акциз становитиме 0 євро за 1000 літрів. Пільга діятиме на період воєнного та надзвичайного стану. Після підпису президента закон мають офіційно опублікувати. Він набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Зазначимо, такі ставки діють до кінця військового стану, але не пізніше 1 липня 2023 року. Після цього ставка ПДВ повернеться до рівня 20%, якою вона була до запровадження пільг у березні, а акцизи – до 213 євро та 140 євро за 1000 л. на бензин і дизель відповідно.

Нагадаємо, що АЗС підвищили ціни на пальне. Раніше уряд підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом. Як вирішити проблему із пальним, читайте у розмові з експертом.

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!