Зеленський підписав закон щодо посиленого тестування українців на коронавірус

2297 0
Також обов’язковим буде тестування медиків, що працюють у медзакладах, які лікують людей з коронавірусом.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який серед іншого передбачає обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх людей з ознаками коронавірусної хвороби. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Відповідно до документа, усі люди з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими на Covid-19, повинні проходити обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях.

Також обов’язковим буде тестування медиків, що працюють у медзакладах, які лікують людей з коронавірусом, поліцейських, нацгвардійців та інших осіб, що беруть участь у протиепідемічних заходах.

Читайте також: «Ми не віримо, що у батька був коронавірус». Історія родини, де більше ніхто не заразився

Крім цього, закон дозволяє залучити до протидії коронавірусу лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії — їх залучатимуть на волонтерських засадах.

«Міністерство охорони здоров’я України повинно регулярно оновлювати алгоритм тестування з узгодженням з рекомендаціями ВООЗ та Центру з контролю та профілактики захворювань США», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у МОЗ також заявили, що вже наступного тижня в Україні можуть запустити масове тестування на антитіла до коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!