Зеленський поскаржився, що, на відміну від Джонсона, не має статусу почесного громадянина Києва

1182 0
Зеленський та Джонсон обмінялися жартами
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з колишнім прем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном Президент України Володимир Зеленський жартома поскаржився, що не має ані статусу почесного громадянина Києва, ані власного поїзда на Укрзалізниці.

«У мене до вас питання. Чому ви почесний громадянин Києва? Я – не почесний громадянин. Коли я про це почув, я був гордий за вас, це добре. Ви – найкращий друг України, звичайно, але щодо Укрзалізниці, вибачте… У мене немає спеціального поїзда на Укрзалізниці», – запитав Зеленський.

У відповідь Джонсон запевнив Зеленського, що той теж отримає такий статус у Лондоні і безплатний проїзд.

«Пане президент, коли ви приїдете до Лондона, я сподіваюсь, це буде скоро, думаю, ви також станете почесним громадянином і отримаєте безплатний проїзд. Це зекономить багато грошей для вас», – сказав він, сміючись.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі у Давосі вручив експрем’єру Великої Британії Борису Джонсону посвідчення почесного громадянина Києва. Згодом з'ясувалося, що у посвідченні прапор України помилково надруковано догори дриґом. У ЗМІ припускають, що найімовірніше увесь тираж посвідчень почесного киянина помилково надрукували із перевернутим прапором України. Тож і у мережі вже наголошують, що посвідчення для Бориса Джонсонюка слід замінити. 

Невідомо, чи помітив Борис Джонсон такий фейл, однак він подякував за відзнаку і висловив переконання, що українці переможуть у боротьбі за свою свободу.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!