«Зеленський повинен вирішити цю проблему». Спартц озвучила звинувачення проти Єрмака

6813 0
Українське МЗС конгресвумен закликала серйозно ставитися до її заяв.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц заяивла, що президент України Володимир Зеленський повинен вирішити проблему Андрія Єрмака, а Міністерство закордонних справ закликала серйозно ставитися до її заяв. Про це йдеться на її сайті.

«Я знаю, що президент Зеленський веде небезпечну війну з підступним ворогом. Він витрачає багато часу на створення міжнародної підтримки, щоб захистити свою країну, але у нього є постійна внутрішня проблема, яку він повинен вирішити – голова Офісу президента Андрій Єрмак», – йдеться у заяві.

Читайте також: У США вимагають від Байдена дати пояснення щодо Єрмака та його імовірних зв'язків з росією. В МЗС відреагували

Конгресвумен перерахувала кілька серйозних звинувачень на адресу Єрмака:

  • витік інформації в Білорусь і зрештою в росію про операцію України із захоплення «Групи Вагнера», що призвело до її провалу;
  • погане керівництво невдалими мирними переговорами з росією перед війною;
  • запевнення українського керівництва, що у лютому нападу з боку росії не відбудеться, всупереч даним західної розвідки, щоб перешкодити Україні належним чином підготуватися до війни;
  • саботаж Херсону та надання його росіянам для організації трагедії батальйону «Азов»;
  • затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та висування необґрунтованих або навіть незаконних умов; 
  • цілеспрямоване затягування через свого заступника Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора. 

 

Зі слів Спартц, вона отримала підтримку американців та українців, й розуміє, чому її коментарі вразили МЗС України.

«Я закликаю Міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці запитання щодо пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати нападки ad hominem, як це було досі. Українцям і американцям буде краще, якщо наші уряди відповідатимуть з належною обачністю, а не оборонними банальностями», – йдеться у заяві Вікторії Спартц.

Нагадаємо, учасниця Палати представників США Вікторія Спартц у п’ятницю, 8 липня звернулася до президента Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, зокрема пов’язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. 

В українському МЗС відреагували на заклик членкині Палати представників США Вікторії Спартц до Джо Байдена перевірити «російські зв’язки» глави Офісу президента Андрія Єрмака. Представник міністерства Олег Ніколенко розкритикував таке звернення, зазначивши, що це «є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!