Зеленський позбавив звання двох генералів СБУ за «антигероїзм»

4389 0
Військовослужбовців, яким щось завадило визначитися, де їх батьківщина, буде позбавлено вищих звань.
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський позбавив звання двох генералів Служби безпеки України, назвавши їх зрадниками та антигероями. Про це він повідомив у своєму зверненні.

«Сьогодні ухвалено ще одне рішення – щодо антигероїв. Зараз у мене немає часу займатися усіма зрадниками, але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерали ексначальник головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов Андрій Олегович та ексначальник СБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович», – заявив Зеленський.

Читайте також: «Не буде санкцій – шукайте іншу роботу». Зеленський відкликав послів з Грузії та Марокко

Він додав, що військовослужбовці вищого складу, яким «щось завадило визначитися, де їх батьківщина» та які порушують військову присягу, будуть позбавлені вищих військових звань відповідно до дисциплінарного статуту Збройних Сил України.

«Випадковим генералам з нами не по дорозі далі. А справжнім героям зі Служби безпеки така ж абсолютна подяка як кожному і кожній, хто щиро захищає нашу державу. Серед службовців героїв справді дуже багато», – зауважив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський відкликав українських послів у Грузії та Марокко. З його слів, разом з тими, хто працює на оборону держави, її перемогу у боротьбі з ворогом є й ті, хто лише даремно витрачає час та працює тільки задля того, щоб залишатись на посаді.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!