Зеленський пропонує розмістити на кордоні з білоруссю міжнародну місію

1407 0
Зеленський закликав не піддаватися на шантаж кремля, оскільки війна вступає у вирішальний етап.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на терміновій зустрічі Групи семи (G-7)  запропонував розмістити міжнародну моніторингову місію на кордоні між Україною та Білоруссю. 

«Росія намагається прямо втягнути білорусь в цю війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні… Україна не планувала і не планує військових заходів проти білорусі. Нас цікавить тільки відновлення нашої територіальної цілісності. Але щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які звучать від лукашенка, щоб зняти навіть припущення щодо будь-якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення.  На кордоні України і білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути опрацьований нашими дипломатами. І я прошу вас на «Групи семи» підтримати цю нашу ініціативу», –  цитує президента Європейська правда.

Читайте також: Німеччина скликає термінове засідання G-7

Зазначимо, Володимир Зеленський у своїй промові запропонував низку заходів, щоб швидше зупинити путіна – під умовною назвою «формула миру», та закликав не піддаватися на шантаж кремля, оскільки війна вступає у вирішальний етап.

«На рівні всієї «Групи семи» й усього нашого демократичного світу маємо відповідати симетрично: коли Росія атакує енергетичний сектор і енергетичну стабільність наших країн, треба заблокувати санкціями її енергетичний сектор, зламати стабільність російських доходів від торгівлі нафтою та газом. Потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з росії – нуль прибутку для держави-терориста»,додав він.

Нагадаємо, 10 жовтня через ракетні атаки рф Німеччина скликала термінове засідання G7. Президент України Володимир Зеленський долучився з промовою онлайн. 

Антоніна Костик

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!