Зеленський присвоїв звання Героя бійцю, розстріляному за слова «Слава Україні!».

692 0
Президент нагородив його за хоробрість та впевненість.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Президент України Володимир Зеленський нагородив військовополоненого, якого напередодні росіяни розстріляли за слова  «Слава Україні!». Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення.  

«Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його "Слава Україні!», — зазначив президент.

Зазначимо, що вчора, 12 березня, СБУ підтвердила особу Героя, розстріляного за слова «Слава Україні!». Ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Нагадаємо, що  що у мережі опублікували відео, де російські загарбники розстріляли беззбройного українського військовополоненого. На відео захисник, котрий потрапив у полон окупантів, каже: «Слава Україні». Після цього російські загарбники розстрілюють полоненого. Наразі невідомо, де і коли саме було зроблено відеозапис. На вбивство українського захисника відреагував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та зазначив, ще це «черговий приклад національної нікчемності» окупантів. Також на відео відреагував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!