Зеленський призначив командувачем Сил тероборони ЗСУ Юрія Галушкіна

1347 0
З 1 січня почав діяти Закон України про національний спротив, за яким провідна роль в організації територіальної оборони належить Силам тероборони ЗСУ.
Фото: Військовий кур

Фото: Військовий кур'єр України

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України досвідченого бойового генерала Юрія Галушкіна. Відповідний указ підписаний сьогодні, 1 січня.

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

Згідно із Законом України «Про основи національного спротиву», який починає діяти сьогодні, 1 січня, провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ.

Юрій Галушкін у 2001-2002 роках був учасником міжнародної миротворчої операції в Косові (Союзна Республіка Югославія). З 2014 року брав участь у складі сил та засобів під час АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей.

З червня 2014 року до січня 2015 року виконував обов’язки командувача Високомобільних десантних військ, що входили тоді до складу Сухопутних військ ЗСУ. Після відокремлення Високомобільних десантних військ як окремого роду військ ЗСУ, Юрій Галушкін став заступником командувача.

Читайте також: Військової справи вчитимуть усіх. В Україні починає діяти новий закон

З грудня 2019-го проходив службу на посаді головного інспектора Міністерства оборони України, а з середини 2020-го – заступника головного інспектора.

У грудні 2020 року Юрію Галушкіну присвоєно звання бригадного генерала. Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

Нагадємо, раніше Tvoemisto.tv організувало публічну дискусію публічну дискусію не тему «Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій» та з’ясувало, що змінить новий закон про національний спротив з 1 січня, як Львів готується до ймовірної загрози і які є можливості міста і області в організації тероборони

Також Tvoemisto.tv підготувало інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також про те, чи можлива ескалація конфлікту з боку Росії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!