«Готуємося до різних сценаріїв». Зеленський не виключає виведення з ладу енергосистеми

1088 0
Президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.
Фото: Володимир Зеленський/ Facebook

Фото: Володимир Зеленський/ Facebook

Володимир Зеленський провів стратегічні нараду щодо питань безпеки на об‘єктах енергопостачання, в ході якої обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України.

Джерело: Офіс Президента

Президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.

У нараді взяли участь прем‘єр міністр України Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, представники ДСНС, керівники енергетичних підприємств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Читайте також: Що справді допомагає економити електроенергію. Прості та дієві правила

Під час наради розглянули також питання щодо безпеки на критично важливих об’єктах, які забезпечують життєдіяльність міст, селищ і сіл України, а також необхідні кроки для проходження опалювального сезону в умовах постійних обстрілів об’єктів енергозабезпечення військами.

«Готуємось до різних сценаріїв можливих наслідків. Україна захистить себе. Хоч би що планував і робив ворог», – зазначає Зеленський на своїй Facebook-сторінці.

У Офісі Президента також додали, що під час засідання окремо обговорили питання співпраці з міжнародними партнерами щодо обладнання всіх населених пунктів, де немає електроенергії.

Нагадаємо, що в «Укренерго» повідомили, що не застосовували примусових відключень електроенергії, оскільки в частині регіонів вдалося суттєво знизити споживання електрики. Однак, якщо у Києві та центральних областях зафіксували економію, то на заході та півдні країни, навпаки, використання електроенергії зросло.

Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!