Зеленський самостійно вирішив, що ситуація з безпекою дозволяє летіти у США, – Білий дім

913 0
Це його перший виїзд за кордон з 24 лютого.
Фото: Володимир Зеленський, Соцмережі

Фото: Володимир Зеленський, Соцмережі

Президент Володимир Зеленський залишив Україну вперше після початку повномасштабного вторгнення росії та летить до США на підставі власного рішення щодо ситуації з безпекою. Про це у телефонному спілкуванні зі ЗМІ повідомив високопоставлений чиновник Білого дому.

Джерело: Європейська правда

«Ми мали можливість тісно проконсультуватися з президентом Зеленським щодо параметрів безпеки, щоб він міг покинути країну, приїхати на короткий період до Сполучених Штатів і повернутися. Звичайно, це остаточне рішення було ухвалене ним. Він дійшов висновку, що ці параметри безпеки відповідали тому, що йому було потрібно. Ми з цим погодилися, тому виконуємо відповідно», – пояснив він.

Чиновник додав, що росія «продовжуватиме робити те, що вона робить», а «ми продовжуватимемо робити те, що робимо ми», зокрема США не перешкоджатимуть поїздкам президента Зеленського, які він вважає необхідними для просування інтересів свого народу та своєї країни.

Читайте також: Українські захисники знищили ще понад 500 окупантів, ‒ Генштаб 

«Він здійснив поїздку до міста Бахмута на сході країни, яке дуже близько до лінії фронту на сході. Раніше він вже відвідував інші райони, розташовані на лінії фронту. І він ухвалює свої власні рішення щодо цих поїздок, ґрунтуючись на тому, що, на його думку, буде найкращим для його народу», – додав представник Білого дому.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вирушив до США. Це його перший візит за кордон з початку повномасштабного вторгення росії в Україну.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!