Зеленський порушує ПДР та шахрайські схеми щодо українців у Польщі. Головне за ніч і минулу добу

2184 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

Covid-19 – Найголовніше. Святоуспенська Унівська Лавра через Covid-19 у монахів закриває свою територію для доступу інших осіб.

Україна отримає вакцину від коронавірусу в обсягах, що покриють 20% населення, за доступною ціною або безкоштовно.

Читайте також: Міністр Степанов вважає церкви головною причиною спалаху коронавірусу на Західній Україні

Університети можуть вирішити самі, чи навчати дистанційно. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/2021 навчальний рік за наступним розкладом: для студентів 1 курсу (Бакалавр) з 1 по 15 вересня; для студентів старших курсів – з 1 вересня; для студентів Магістр першого року навчання – з 11 по 15 вересня.

Рада ЄС переглянула список «безпечних» країн, для яких країни-члени повинні поступово скасовувати обмеження на подорожі на зовнішньому кордоні, і Україна у нього не потрапила.

Болгарія після ультиматуму місцевих туристичних компаній змінила умови в’їзду для українських туристів і не вимагатиме наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 131 осіб (149 – напередодні). Разом 9 379. Одужало – 2 256 (плюс 71), померло – 255 (5 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 134 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 1 154.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 197 осіб (1 012 за попередню добу). Загальна кількість 68 974 пацієнтів. Одужало – 38 154 (плюс 760), померло – 1 673 особи (плюс 23).

Читайте також: У 6-річної дівчинки з Львівщини виявили хворобу, схожу на синдром Кавасакі і пов’язану з Covid-19

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 9 379 (дивися вище), далі Київ – 8 131 осіб (плюс 199), Чернівецька – 5 812 (плюс 61), та Рівненська – 5 942 (плюс 105 осіб) області.

Зеленський – Порушення ПДР – Свята. Кортеж президента Зеленського порушує правила дорожнього руху, а на автівках керівництва його Офісу – спецномери, яких немає в базі поліції. «Схеми» зафіксували, перевищення  швидкості, перетинання подвійної суцільної лінії, порушення «правил рядності» при повороті, коли президент повертався з роботи додому або їхав у приватних справах, зокрема, відвідував торговельний центр.

Президент Зеленський доручив Кабміну опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам. Серед них – Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та інші.

Кравчук – (Не) тиша на Донбасі. Новий представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Кравчук заявив, що досягти миру на сході країни допоможуть компроміси.

Читайте також: Жодних «живих» грошей матусі не отримають. Як видаватимуть 5 тис. грн замість «Пакунку малюка»

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ повідомив, що бойовики вчинили уже п’ять порушень режиму «тиші».

Білорусь – Бойовики РФ. Затримані в Білорусі російські бойовики ПВК «Вагнер» поїхали в санаторій нібито через те, що запізнилися на рейс в третю країну, заявив посол РФ в Білорусі Мезенцев.

Білорусь поінформувала Україну про ситуацію довкола затримання російських бойовиків та просила перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні.

У свою чергу, Україна звернеться до Білорусь із клопотанням про екстрадицію тих, кого підозрюють у військових злочинах на Донбасі.

Польща – США – NASA. У Польщі активізувалися шахрайські схеми щодо українських заробітчан з боку дрібних агентств з працевлаштування – зокрема, шахраї представляються посередниками польських фірм, збирають гроші за проїзд через кордон та зникають.

Президент Трамп запропонував перенести президентські вибори у США, які заплановані на 8 листопада. Однак сам Трамп не має повноважень це зробити.

Читайте також: Як львів’яни платитимуть за газ після 1 серпня

Держсекретар США Помпео запевнив, що адміністрація Трампа підтримує збільшення летальної допомоги Україні.

NASA запустила новий марсохід Perseverance («Наполегливість»), який буде шукати ознаки існування у минулому Марса мікробіологічних форм життя.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!