Зеленський відвідає Львівщину, а Рущишин більше не очолює Львівську організацію «Голосу». Головне за добу

1308 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: loveEXPLORING

Фото: loveEXPLORING

2 жовтня на Львівщині із робочим візитом перебуватиме президент України Володимир Зеленський. За день до цього планують провести велике засідання фракції «Слуги народу» в Трускавці, де нагороджуватимуть найкращих депутатів.

Львівського нардепа Ярослава Рущишина відсторонили з посади голови Львівської територіальної організації політичної партії «Голос». Відповідне рішення прийняли на політраді партії 28 вересня. Які причини такого кроку та що про це каже сам Ярослав Рущишин, читайте у новині.

У Львівській громаді планують створити 6 старостинських округів. Повідомляють, що староста входитиме у склад апарату виконавчого комітету Львівської міськради.

Лікарі у Львові розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих і невакцинованих пацієнтів. Кажуть, що за останні 3-4 місяці з числа тих, кого госпіталізували у лікарні із коронавірусною інфекцією, лише 1% мають щеплення. При тому перебіг захворювання у них неважкий та без ускладнень. Жоден із вакцинованих на Львівщині не помер. 

У Львові змінили правила в’їзду транспорту у пішохідну зону центру міста, обмеженого пр. Свободи, площами Торговою і Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою та пл. Адама Міцкевича. За перше порушення водіям залишатимуть попередження. За друге порушення можуть оштрафувати та заблокувати в’їзд.

У Вінниці встановили перший в Україні пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Пам'ятник в повний зріст, виготовлений з бронзи. Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра.

28 вересня у Києві відбувся 4-й щорічний Міжнародний Саміт мерів, організований Western NIS Enterprise Fund. У заході взяли участь понад 130 очільників міст, представників бізнесу, центральної влади та експертів з України, Німеччини, США, Португалії, Албанії, зокрема понад 50 міських голів. Тvoemisto.tv проводило прямі включення із саміту та спілкувалося із експертами про те, як пандемія змінила порядок денний у містах.

На вулиці Коперника у Львові відкриють етногалерею Роксоляни Шимчук. Її планують відкрити у три етапи. Старт у жовтні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!