Зеленський відвідав деокупований Ізюм, де говорив про повернення Криму

1092 0
Президент також вручив державні нагороди українським військовослужбовцям.

У середу, 14 вересня, у звільненому українськими військовими місті Ізюм (Харківська область), підняли прапор України. Участь в цьому взяв президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили у 25 окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді та на сайті Офісу президента. 

«На початку урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання, далі президент України подякував воїнам за звільнені українські землі та в урочистій обстановці підняли український стяг над міською радою», − пояснили у Січеславській бригаді. 

Своєю чергою Зеленський так прокоментував поїздку:

«Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі. Рухаємося лише в одному напрямку – вперед і до перемоги». 

Читайте також: Чи можуть родичі загиблих або зниклих безвісти військових виїжджати за кордон

Крім того, під час робочої поїздки у Харківську область президент вручив державні нагороди українським військовослужбовцям. «Хочу подякувати вам за службу, за звільнення тимчасово окупованих територій. Дякую за захист найголовнішого, що в нас є, – України, нашого суверенітету й територіальної цілісності», – сказав він.

Також наголосив Зеленський на тому, що Україна обов’язково повернеться на всі тимчасово окуповані території, включаючи Крим.

«Ми маємо надсилати сигнали нашим людям, які поки що, на жаль, перебувають в окупації. І мій сигнал людям у Криму: ми знаємо, що це наші люди, і це жахлива трагедія, що вони в окупації понад вісім років. Ми туди повернемося. Я не знаю, коли саме. Але в нас є плани, і ми повернемося туди, тому що це – наша земля і наші люди», – заявив президент.

Нагадаємо, російські військові відступили з Ізюма через тиск контрнаступу української армії. Під час цього вони залишили у місті чимало техніки. 

Софіко Векуа 

Фото: Володимир Зеленський у Telegram, 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада у Facebook

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!