Зеленський закликав Італію не бути курортом для вбивць і посилити санкції проти Росії

1503 0
Зеленський закликав Італію до повного ембарго проти РФ та блокування активів олігархів.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив у Палаті депутатів Італії. Він закликав Італію блокувати всі активи росіян, впроваджувати ще більші санкції.

«Сьогодні вранці я говорив з Його Святістю Папою Франциском, і він сказав дуже важливі слова: «Розумію, що ви хочете миру. Розумію, що ви маєте себе захищати. І військові захищають, і цивільні люди мужньо боронять Батьківщину. Кожен захищає Батьківщину». І я на це відповів: «Наш народ став цим військом», – почав промову Зеленський.

Він наголосив, що від рук окупантів уже загинули 117 українських дітей і додав, що це ціна зволікання із тиском на Росію, Президент згадав про тисячі поранених, десятки тисяч зруйнованих родин, мільйони покинутих домівок. Він наголосив, що в окупованих районах ховають убиті родини прямо у дворах багатоповерхівок, у парках, у братських могилах. Російські ракети, авіація та артилерія не припиняють вбивати. Українські міста руйнуються. Деякі майже повністю знищені, каже президент.

Він порівняв Маріуполь із містом Генуя в Італії і зазначив, що сьогодні у Маріуполі одні руїни.

Читайте також: Зруйнуйте цю стіну. Зеленський закликав Бундестаг відмовитися від грошей РФ

«Уявіть повністю спалену Геную. Після трьох тижнів повної блокади. Бомбардувань, обстрілів, які не припинялися на жодну мить. Розбиту Геную, з якої рятуються люди, ваші прекрасні люди. Пішки, машинами, автобусами... Тільки б дійти туди, де безпечно. Я звертаюся до вас із Києва – нашої столиці. З міста, яке має для нашого регіону таке ж значення, як Рим – для всього світу. З Києва почався відлік великої культури великого народу. А зараз ми – на межі виживання. Київ за свою історію пройшов через жорстокі війни. І заслуговує після всіх втрат і всіх трагедій на життя в мирі. У вічному мирі», – зазначив президент.

Зеленський закликав італійців не бути курортом для вбивць, заблокувати нерухомість, рахунки та яхти росіян. Заблокувати активи усіх, хто має в Росії вплив. Він попросив італійський парламент підтримати ще більші санкції проти Росії, а саме повне ембарго на торгівлю, починаючи з нафти, підтримати заборону для російських кораблів заходити в італійські порти. Щоб росіяни відчули ціну за свою агресію й за мінування моря.

«Не має бути жодних винятків із санкційного режиму для жодного російського банку. Не допустіть продовольчої кризи в сусідніх із вами регіонах. Допоможіть нам. Зупиніть убивства. Збережіть українські родини», – закликав президент України.

Читайте також: Зеленський назвав пріоритети на переговорах з Росією 

Зеленський подякував італійцям за підтримку, що в Італії перебувають понад 70 тисяч наших людей, які, на жаль, були змушені ховатися від війни, понад 25 тисяч дітей. В Італії вже навіть народився перший українець, мама якого знайшла прихисток на італійській землі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!