Зеленський запрошує канцлера Німеччини відвідати Київ 9 травня

609 0
Президент також додав, що наразі не бачить бажання російської сторони припинити війну.
Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати Київ 9 травня. Про це повідомляє видання Reuters. 

«Він запрошений, запрошення відкрите, воно є вже певний час. Його запросили приїхати в Україну, він може зробити цей дуже потужний політичний крок приїхати до Києва 9 травня. Я не пояснюю значення, я думаю, ви достатньо культурні, щоб зрозуміти, чому», – сказав він.

Читайте також: 30 важкопоранених українців відправили до Німеччини військовим «летючим шпиталем» 

Щодо завершення війни, президент України сказав: «Це 72-й день повноцінної війни, і ми ще не бачимо її кінця і не відчуваємо бажання російської сторони її припинити». 

Нагадаємо, раніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати з візитом до Києва, але Зеленський відмовився його прийняти. Тоді ЗМІ пояснили це тісними зв’язками німецького політика з росією у минулому. Учора, 5 травня, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Німеччини. Пресслужба німецького президента зазначила, що обидві сторони описали розмову як «дуже важливу і дуже гарну», а також «прояснили непорозуміння минулого» і домовилися підтримувати контакт у майбутньому.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!