Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

3772 0
Держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з Covid-19, наголошує Зеленський.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Жорсткий карантин запровадять, якщо за добу в Україні виявлятимуть понад 9,5 тисяч нових хворих на коронавірусну хворобу. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на зустрічі із представниками Всеукраїнської ради церков.

Читайте також: Від коронавірусу в Україні помер 8-річний хлопчик

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, в Україні в останні тижні фіксується 5-6 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом щодня та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. Найважче переносять хворобу літні люди – на цю категорію громадян припадає 80-85% від усіх летальних випадків унаслідок інфекції.

За словами Зеленського, у низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. При цьому він сказав, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з Covid-19.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: У Варшаві для хворих на Covid-19 розгорнуть госпіталь на національному стадіоні

Нагадаємо, що у лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Кількість додаткових місць має становити щонайменше 300-400 ліжок.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!