Зеленський заявив, що росія готується до вирішального енергетичного удару по Європі

1853 0
Увечері 2 серпня російський «Газпром» повністю зупинив «Північний потік».
Президент України Володимир Зеленський / з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський / з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях цієї зими. Про це повідомив президент у вечірньому зверненні.

«Цієї зими росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях. І ключовими відповідями на це мають бути дві речі: перше – наша єдність у захисті від держави-терориста, а друге – посилення нашого власного тиску на росію. Це й посилення всіх рівнів санкцій, і обмеження нафтогазових доходів росії. Що більше ударів завдамо ми всі разом, то менше ударів зможуть завдати ці терористи», – сказав він. 

Читайте: Росія повністю зупинила «Північний потік» на невизначений термін

Зеленський нагадав, що цими днями «росія намагається ще більше посилити енергетичний тиск на Європу» – повністю зупинилося прокачування газу «Північним потоком».

«Навіщо вони це роблять? росія хоче зруйнувати нормальне життя кожного європейця – в усіх країнах нашого континенту. Хоче послабити й залякати всю Європу, кожну державу. Де росія не може зробити це силою звичайної зброї, робить це силою енергетичної зброї. Намагається вдарити бідністю й політичним хаосом там, де поки що не може вдарити ракетами», – вважає президент.

Нагадаємо, що увечері 2 серпня російський «Газпром» оголосив про повне зупинення прокачки газу трубопроводом «Північний потік» нібито через виявлену несправність у єдиній компресорній станції «Портова», що продовжує працювати.

Додамо, про те, яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року, як зміняться ціни на газ та чи взагалі він буде, Tvoemisto.tv поговорило із виконавчим директором Асоціації «Енергоефективні міста України», експертом з питань енергоефективності Святославом Павлюком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!