«Якщо переговори з Путіним зазнають невдачі, це свідчитиме про Третю світову», – Зеленський

6635 0
Стосовно визнання «Л/ДНР» і Криму «російським» президент сказав, що є компроміси, до яких Україна не може букти готова.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність до прямих переговорів із Путіним і нагадав, що говорив про цю готовність протягом двох років. Якщо ж такі спроби зазнають невдачі, на думку Зеленського, це означатиме Третю світову війну. Про це він сказав в інтерв'ю CNN, передає Ліга.

«Я готовий до переговорів з ним [Путіним]. Я був готовий протягом останніх двох років. І я думаю, що без переговорів ми не можемо завершити цю війну», – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що слід використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість вести переговори, можливість розмовляти з Путіним. Але якщо ці спроби не вдадуться, це означатиме, Третю світову війну. 

Читайте також: «Комунікація важко, але йде», – Подоляк про черговий етап перемовин з Росією

Відповідаючи на запитання про вимоги РФ, зокрема про визнання окупованого Криму «російським», визнання «незалежними республіками» окупованих територій Донбасу, а також про відмову України від членства в НАТО, Зеленський сказав: «Є компроміси, до яких ми не можемо бути готові як незалежна держава».

Зазначимо, що Зеленський в одному з нещодавніх відеозвернень закликав Росію до «невідкладного» проведення переговорів, попередивши, що в іншому випадку втрати Росії будуть «величезними».

«Настав час зустрічатися, говорити, відновлювати територіальну цілісність та справедливість для України. Інакше втрати Росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що прямі переговори президента України Володимира Зеленського з лідером РФ Путіним щодо припинення війни підтримують 74%, а чверть – не підтримують. Трохи більше прихильників прямих переговорів на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!