Зеленський звільнив послів у Німеччині, Угорщині, Норвегії, Чехії та Індії

4414 0
Відповідні укази опубліковані 9 липня.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський звільнив послів у п’яти країнах – Німеччині, Угорщині, Норвегії, Чехії та Індії. Відповідні укази №479/2022 – №483/2022 опубліковані на сайті глави держави в суботу, 9 липня.  

Читайте також: У Львові відновить роботу візовий центр Канади

Так, президент звільнив Андрія Мельника з посади посла у Федеративній Республіці Німеччина, Любов Непоп – з посади посла в Угорщині, В’ячеслава Яцюка – з посади посла у Королівстві Норвегія, Євгена Перебийноса – з посади посла в Чеській Республіці, Ігоря Поліху – з посади посла у Республіці Індія та за сумісництвом посла у Республіці Мальдіви, у Федеративній Республіці Непал, у Демократичній Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка та в Народній Республіці Бангладеш.

Зазначимо, що Андрій Мельник очолював дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються з країни через чотири, щонайбільше шість років. Раніше видання Bild писало, що посол України в Німеччині Андрій Мельник може найближчим часом бути відкликаним до Києва і посісти посаду заступника міністра закордонних справ.

Любов Непоп очолювала дипломатичне представництво України в Угорщині з 2016 року, стільки ж часу очолював дипломатичне представництво України в Норвегії В’ячеслав Яцюк. Євген Перебийніс був послом України в Чехії з 2017 року, тобто п'ять років.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський призначив нових послів у дев'яти країнах світу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!