Зелену стрілку на перехресті вулиць Стрийської – Рубчака у Львові демонтують

6225 0
До кінця дня сьогодні, 28 червня, її мають демонтувати та встановити нові дорожні знаки.

У Львові демонтують зелену стрілку на перехресті вулиць Стрийської  Рубчака, а також встановлять нові дорожні знаки. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 28 червня, під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Спершу компанія-забудовник житлових будівель та торгового центру на вул. Стрийській, 45 ТОВ «Атріум Естейт» пропонувала встановити зелену стрілку з поворотом праворуч. За словами представника забудовника, стрілка кілька днів уже була повернута направо і заторів на тій ділянці не створювала. Нині вона там вказує на рух прямо по вул. Стрийській, однак, як пояснює член комісії з безпеки дорожнього рух від патрульної поліції Львівської області Олександр Козлов, у такий спосіб сьогодні це може провокувати ДТП на ділянці. 

Читайте також: На перехресті Стрийської та Наукової збудують готель та офісний центр. Візуалізація

«Велика кількість транспорту виїжджає з території ТРЦ, коли по Стрийській інші машини вже розвивають високу швидкість. Окрім цього, на ділянку виїздили також представники ЛКП «Львівавтодор», департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР тощо. Поліція вже погодила схему, що на виїзді з торгового центру має бути знак 2.1 (дати дорогу) і рух лише праворуч. Зелену стрілку треба демонтувати до кінця дня», – каже він.

Так, сьогодні, 28 червня, її мають демонтувати, натомість встановити нові дорожні знаки. Водночас департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР спільно з головним архітектором Львова та забудовником на Стрийській з'ясують правомірність облаштування виїзду з території ТРЦ. Орієнтовно через два тижні, коли перевірять дозвільні документи, питання обганізації руху на ділянці мають знову винести на розгляд комісії.

Читайте також: Житло на ЛАЗі. Як змінюється вулиця Стрийська та що тут ще збудують

Нагадаємо, що у Львові цех колишнього заводу гідромеханічних передач на вул. Стрийській, 45 перебудували. Там звели комерційні приміщення – офіси, магазини, дитячий розважальний центр та заклади громадського харчування. Ділянку поруч активно забудовувало ТзОВ «Атріум Естейт». Там з'явилися житлові будівлі з торговими площами і підземним паркінгом.
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!