Поблизу лісу у Львові зведуть житловий комплекс зі спортзалом і басейном

16381 0
Йдеться про територію на Майорівці, в одному із найзеленіших районів міста.
Фото з презентації на виконавчому комітеті

Фото з презентації на виконавчому комітеті

Поблизу лісу в Личаківському районі Львова зведуть масштабний житловий комплекс з басейном. Забудовник обіцяє відати місту приміщення на 200 кв. метрів і зробити дорогу від ЖК до вулиці Пасічної. Містобудівні умови та обмеження на нове будівництво виконавчий комітет Львівської міської ради погодив учора, 28 січня.

Йдеться про територію на Майорівці, в одному із найзеленіших районів міста. Три ділянки загальною площею близько 1 гектара розташовані на вул. Китайській, на території садово-городнього кооперативу «Над яром». Містобудівні умови та обмеження отримала компанія «Олімпік Лтд Плюс». Тут планують звести житловий комплекс та спортцентр з басейном. Забудова матиме до 9 поверхів та 77 квартир, передбачено 67 паркомісць.

Спортзал планують збудувати поруч, він матиме три поверхи. Там буде басейн, а на даху облаштують футбольне поле.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

Під час засідання міський голова Андрій Садовий сказав, що добре було б, якби забудовник почав будівництво зі спортивної інфраструктури. Також зазначили, що забудовник гарантує облаштувати під’їзж до свого ЖК, збудувати дорогу до вул. Пасічної. Також він передасть у комунальну власність міста 200 квадратних метрів площі. Територія, на якій планують будівництво, входить у зону Ж-5 – це зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови відповідно.

Цільове призначення землі до 2020 року було «під індивідуальне садівництво», два роки тому депутати Львівської міської ради змінили його, аби там можна було розпочати будівництво.

За даними аналітичної системи УouСontrol компанія «Олімпік Лтд Плюс» належить Ніні та Юрію Жук. Компанія існує з 1993 року. Юрій Жук також володіє ПП «Ауді-Центр-Захід» та ТзОВ «Біогумос» компанії займаються торгівлею автомобілями і видобутком торфу. Анна Жук є засновницею будівельної фірми – ТОВ «Тракт Інвест Груп», ЖБК «Будальянс 4».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!