Скандальна ділянка на розі вул. Варшавська-Соснова стане власністю міста

1846 0
Виконавчі органи ЛМР будуть пропонувати розглянути можливість обміну земельними ділянками, а саме - земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова передати місту в обмін на земельну ділянку на вул. Під Голоском.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Нещодавно до Львівської міської ради звернулось Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об'єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд», щоб розірвати договір оренди, відмовитись від земельної ділянки та передати її місту.

Натомість «Львівоблагропромбуду» мають виділити земельну ділянку на вул. Під Голоском, – повідомила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

У свої заяві «Львівоблагропромбуд» зазначає, що зобов’язується припинити будь-які будівельні роботи в межах земельної ділянки площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської – вул. Соснової і після прийняття Львівською міською радою ухвали про затвердження «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Під Голоском, (навпроти будинку №19), ділянка №3 зарити котлован в межах земельної ділянки на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, здійснити благоустрій на вказаній ділянці та повернути місту цю земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому надавалась в оренду.

Читайте також: У Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки 

Нагадаємо, земельна ділянка на розі вул. Варшавська-Соснова перебуває в оренді у «Львівоблагропромбуду», яке розпочало там будівництво багатоквартирного будинку.

8-го грудня 2016-го року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК «Оранж» на розі вулиць Варшавська-Соснова. Основна причина скасування дозволу – відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Проте, забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки.

Читайте також: У Львові забудовник повернув ділянку на вул. Варшавській-Сосновій через суд 

Однак забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів. Також мешканці району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської-Соснової і знесли там паркан навколо будмайданчика.

Нагадаємо, про проблему хаотичної забудови Львова, недобросовісних забудовників та причини девелоперського свавілля говорили під час дискусії «Проблемні забудови у Львові. Наслідки для громади і пошук можливих рішень».

Детальніше читайте у матеріалі: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

Опублікувала Марічка Мишок 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!