Земля – як місце страждання. У Львові відкрили виставку про Страсті у час війни

1258 0
Виставка триватиме до 17 липня.
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

У вівторок, 22 червня, у галереї сучасного сакрального мистецтва, що на вул. Вірменській, 26, відкрили виставку «Земля». Її автором є львів'янин – художник Роман Зілінко.

Як він повідомив Тvoemisto.tv, на виставці представлено 11 ікон. Працював над ними з початку війни, однак цей проєкт не про саму землю, а про Страсті, які відбуваються зараз. 

«Виставка задумувалася як цілісний цикл присвячений страстям. Коли я працював над іконами, думав про те, що зараз відбувається: про війну, про страсті, які переживаємо ми, і як це нас об'єднує з Христом, і тими страстями, які переживав він», – сказав він.

Читайте також: У Львові відкрили виставку «живопис» на історично-філософську тематику

Художник зазначив, що виставка називається «Земля», адже вона об’єднує наші страждання. 

«Земля – як місце страждання. Доки буде земля, буде цей біль і страждання. До того часу, як не буде нової Землі та нового неба», – додав він.

Зазначимо, що виставка триватиме до 17 липня.

Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!