Засідання сесії Львівської міської ради перенесли через Covid-19

1360 0
У порядку денному було майже 200 проєктів ухвал.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

Депутати ЛМР перенесли засідання, яке планували на 3 лютого, через велику кількість хворих обранців із Covid-19. На сесії планували розглянути ухвалу про затвердження Програми заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки.

Читайте також: Ворог не нападе, якщо буде спротив. Андрій Садовий та Максим Козицький про ймовірну загрозу

Програма передбачає підготовку і навчання мешканців, розвиток інфраструктури необхідної для тероборони та сприяння роботі батальйонів тероборони Львова. На неї планують закласти у бюджеті Львова понад 8 мільйонів гривень.

Також депутати мали розглянути рішення, що стосується відведення земельних ділянок у селах Малехові та Великі Грибовичі, де планують збудувати стрільбище на 20 гектарів.

Читайте також: Поблизу Львова планують побудувати стрільбище на 20 гектарів

Мали також розглядати 11 ухвал, які рада прийняла на попередніх засіданнях, у грудні 2021, але їх зупинив міський голова і відправив із зауваженнями на повторний розгляд.

Переважно це земельні питання, зокрема дозволи на розробку проєктів землеустрою: ділянки на вул. І.Котляревського, 47, ділянки на вул. Пасічній,133,  ділянки на просп. Святого Івана Павла II, 59-в, на вул. Стрийській, 330, в урочищі Голоско (ОК «СТ «Долина»).

Читайте також: Готельний комплекс «Гетьман» планує віддати земельну ділянку під торгово-офісний центр

У порядку денному був розгляд ухвали Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. М.Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А.Міцкевича, просп. Т. Шевченка. Йдеться про 3.0 га землі у центрі міста. Нині там стихійна парковка, утім з 2018 року ТОВ «Ательєр» має намір збудувати там готель із підземним паркінгом. Впродовж років проти будівництва виступали мешканці, вони оскаржували в судах погодження детального плану. У лютому 2021 року суддя Львівського окружного адміністративного суду Роман Брильовський вирішив, що два рішення виконавчого комітету про розроблення та погодження детального плану території по вулиці Вороного прийняли без порушень.

Додамо, що кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Ательєр» є Назар Купибіда. Також серед засновників ТзОВ«Ларсун», яке належить Назарові Купибіді та Арсенові Шлапаку, синові колишнього депутата ЛМР та бізнесмена Романа Шлапака. Колись частку у цій справі мав Лев Підлісецький, він до 2019 року був народним депутатом від «Самопомочі», торік він помер.  

Порядок денний можна переглянути за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!