Зенітно-ракетний підрозділ ПК «Захід» знищив 14 крилатих ракет, які летіли на Львівщину

129626 0
Протиповітряний бій надзвичайно швидкоплинний. Вирішальне значення мають секунди, а крилата ракета перебуває в зоні ураження комплексу інколи менше хвилини.
Фото: Аrmyinform

Фото: Аrmyinform

Зенітно-ракетний підрозділ командира одного із дивізіонів повітряного командування «Захід» Михайла Мироненка знищив 14 крилатих ракет, які летіли на Львівщину. Про це повідомляє Аrmyinform.

Крилата ракета — одна з найскладніших повітряних цілей. Вона рухається на гранично малій висоті, огинаючи рельєф місцевості. Це ускладнює її виявлення, і саме такими ракетами ворог завдає ударів по Львівщині. 

Читайте також: Скільки ворожих ракет збили над Львівщиною за 4 місяці повномасштабного вторгнення

«Перші дві крилаті ракети ми збили 13 березня, коли росіяни завдали масованого удару по Львівщині. Це неймовірне відчуття – бачити і розуміти, що щойно наш колектив переміг у протиповітряному бою, що нам вдалося захистити від удару важливі об’єкти, врятувати життя людей», — розповів командир Мироненко. 

За його словами, на озброєнні дивізіону — зенітні ракетні комплекси, які здатні знищувати цілі на відстані до 75 кілометрів і на висоті до 27 кілометрів. 

«Від 2014 року ми знали, хто може загрожувати нам і серйозно до цього готувалися. Навчалися протистояти противнику, який переважає нас за чисельністю та озброєнням. За декілька днів до широкомасштабного вторгнення підрозділ вже діяв так, ніби ворог може завдати удар будь-якої миті — змінював позиції, маневрував. Ми робили все, аби загарбники не могли виявити нашого місця знаходження», — сказав він.

Читайте також: США нададуть Україні ракети для ураження цілей на відстані понад 60 км

Командир зазначив, що протиповітряний бій надзвичайно швидкоплинний. Вирішальне значення мають секунди, а крилата ракета перебуває в зоні ураження комплексу інколи менше хвилини. За цей час підрозділ має виявити ціль, захопити її і знищити.

«Ми робимо все можливе. Люди й техніка працюють на межі витривалості. Постійно перебуваємо в готовності до бойової роботи. Ми ніколи не стоїмо на місці, змінюємо позиції, прагнемо опинитися саме на напрямку прольоту ракет», — додав він.

Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити, читайте у матеріалі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!