Політична реклама

Жінки, які працюють в барах і гральних закладах - найчастіше хворіють на рак грудей

897 0
У «групу ризику» захворювання на рак грудей потрапили жінки, які працюють в барах і гральних закладах, робітниці сфери сільського господарства, а також зайняті на виробництві пластмасових виробів для автомобілів, у консервній і металургійній промисловості.

Видання "ВКурсе" пише, що канадські вчені з‘ясували, що заняття певними професіями збільшує ризик розвитку раку молочної залози у жінок.

У дослідження, яке проводилося у Південному Онтаріо (Канада), було поміщено 1006 випадків раку грудей, описаних Регіональним онкоцентром Віндзора, і 1147 випадково відібраних історій цієї хвороби.

Використовуючи метод інтерв’ю та аналіз, команда вчених зібрала дані щодо зайнятості та стану здоров‘я учасників. Всі види робіт було проранжовано з точки зору впливу на людину канцерогенів і речовин, які руйнують ендокринну систему, а також була підтверджена ендокринна природа пухлин у учасників.

Вчені виявили, що всі види зайнятості, пов’язані з потенційно великим впливом канцерогенів, які збільшують ризик раку грудей у жінок.

Галузі з підвищеним ризиком включали в себе сільське господарство, роботу в барах і гральних закладах, виробництво пластмасових виробів для автомобілів, консервну і металургійну промисловість.

Особливо високий ризик розвитку раку у передклімактеричному віці був у жінок, зайнятих на автомобільному або консервному харчовому виробництві.

«Наші висновки підкреслюють важливість досліджень умов праці в оцінці екологічних факторів ризику та ілюструють цінність докладних історій зайнятості пацієнтів, які отримали онкологічне захворювання. Отримані докази свідчать, що ми повинні переоцінити норми робочих місць зі шкідливими умовами праці з метою захисту працівників», — зазначив один з авторів дослідження, доктор Джеймс Брофі. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!