Політична реклама

Жінки-керівники приносять компаніям більший прибуток, - дослідження

1379 0
Під час Олімпійських ігор в Лондоні консалтингова компанія «Ернст енд Янг» представила нову експертну доповідь «Успішні люди:визнання ролі жінок в стимулюванні ділового та економічного розвитку». Про це повідомили у компанії.

У доповіді розглядається роль жінок в спорті, бізнесі та житті суспільства в цілому, також відзначені завдання, які ще належить вирішити. Особливо цікаво, що в документі аналізується роль жінок з точки зору прогнозованого зростання їхніх доходів: у наступні 5 років доходи жінок зростуть на 5 трлн. доларів США і складуть 18 трлн. доларів США. Це майже вдвічі перевищить очікувані темпи зростання ВВП Китаю та Індії разом узятих.
 
"Яким чином ми можемо використовувати величезний потенціал жінок в справі підвищення рівня економічного та суспільного життя? Щоб зрівняти правила гри, необхідно заохочувати їх участь у спорті та освіті, висувати ініціативи щодо посилення присутності жінок на вищих керівних посадах і в радах директорів компаній, а також допомагати їм відкривати і розвивати свій бізнес" - зазначила Бет Брук, віце-президент «Ернст енд Янг» з питань суспільної політики.
 
"Зараз, святкуючи успіхи Олімпіади цього року і вшановуючи її спортсменів, ми вже заглядаємо в майбутнє, очікуючи Літніх Олімпійських ігор 2016 в Ріо-де-Жанейро, і тому нам необхідно продовжувати сприяти розвитку одного з найбільш багатообіцяючих нових ринків у світі – жінок як цільової аудиторії", - каже Бет Брук.
 
Основні моменти експертної доповіді:
 
Гендерна рівність в спорті
 
► Вперше в історії Олімпійських ігор всі країни, що беруть участь в Олімпіаді 2012 року, включили жінок в спортивні делегації.
 
► Жінки склали більше 40% від загального числа учасників на Літніх Олімпійських іграх 2012 року.
 
► Автори доповіді ООН зазначають, що «участь жінок і дівчаток в спорті ставить під сумнів безліч гендерних стереотипів і дискримінації і, таким чином, може стати засобом для просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчаток». Вони додають, що їх залучення в спортивне життя може допомогти суспільству почати «сприймати жінок як лідерів та
осіб, що ухвалюють рішення, особливо в сферах, де традиційно домінують чоловіки».
 
Вплив спорту на кар'єру
 
► Під час опитування жінок-керівниць, проведеного компанією MassMutual Financial and Oppenheimer Funds, 81% респондентів повідомили, що займалися спортом в підлітковому віці, а 69% відзначили внесок спорту в розвиток їх лідерських якостей, що, за їхніми словами, допомогли їх професійній кар'єрі.
 
► Ті, хто займався спортом в старших класах, зазвичай мають більше переваг і на ринку праці. Згідно з комплексним дослідженням, проведеним головним економістом Міністерства праці США Бетсі Стівенсон, 14% жінок, які займалися спортом в підлітковому віці, отримують більш високі зарплати в порівнянні зі своїми однолітками, а після того, як кількість дівчаток, які займаються спортом в США, збільшилася на 10%, шанси жінок на працевлаштування зросли в цілому на 1,9%.
 
Гендерна рівність в бізнесі та економіці
 
► На відміну від спорту, де все більша кількість жінок досягає вершини спортивної кар'єри, беручи участь в Олімпіаді, і незважаючи на прогрес, досягнутий в освіті жінок в США після прийняття поправок до законодавства про освіту, відомих під назвою "Статті 9", кількість жінок, які керують компаніями зі списку Fortune 500, хоча і зросла вдвічі за минуле десятиліття, проте склала лише
3,6% від усіх керівників в 2012 році.
  
► Дослідники кажуть, що жінки, які займають керівні пости, здатні відчутно підвищити ефективність організації. Згідно з дослідженням, проведеним Університетом Пеппердін, рентабельність 25 компаній зі списку Fortune 500, які активніше за інших просували жінок на керівні пости, в середньому перевищувала рентабельність інших компаній з цього списку, що працюють в тих же галузях, на 18-69%.
 
► Згідно з даними організації Catalyst, компанії зі списку Fortune 500, з найбільшою кількістю жінок серед членів ради директорів, показують кращі результати діяльності, ніж організації, де жінки представлені у раді директорів в меншій кількості, якщо порівнювати прибутковість їх акціонерного капіталу, продажів і інвестованого капіталу (53 %, 42% і 66% відповідно).
 
► На думку Booz & Company, близько 860 млн. жінок (більше 25% всіх жінок у світі), або «не готові», або «позбавлені здібності» брати участь у світовій економічній діяльності. Вік більшості з них варіюється від 20 до 65 років. Майже 95% живуть в країнах з економікою, що розвивається, решта - представниці Північної Америки, Західної Європи та Японії. З урахуванням новонароджених дівчаток і дівчат старшого віку, яким ще не виповнилося 20, дана кількість зросте протягом наступного десятиліття до мільярда.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!