Ерозія шийки матки. Міфи та спростування

50472 0
Те, наскільки добре ми виглядаємо, а також те, наскільки повноцінно ми проживаємо своє життя напряму залежить від нашого здоров’я. Значною мірою наш фізичний стан залежить від нас самих, адже чимало навіть серйозних захворювань, за умови вчасного діагностування, можна вилікувати швидко та безболісно. До таких, зокрема, належить ерозія шийки матки. Ця хвороба широко поширена серед жінок, однак її виявлення ускладнюється відсутністю симптомів. Про те, у чому небезпека хвороби, чи варто лікувати ерозію до пологів та чи матимуть ефект народні методи лікування ерозії шийки матки розповідає акушер-гінеколог медичного центру "Оксфорд Медікал" Мирослава Підсуткевич.
фото: udoktora.net

фото: udoktora.net

Ерозія шийки матки це змінені тканини, свого роду рана, що з’являється на шийці матки. Це захворювання немає жодних симптомів. Жінки зазвичай навіть не здогадуються про проблему, аж доки її не діагностує під час чергового огляду гінеколог.

Відтак, єдиний спосіб вчасно виявити проблему – регулярно проходити профілактичні огляди. Мирослава Підсуткевич рекомендує жінкам проходити огляд у гінеколога не рідше, ніж раз у рік.

Найбільш поширені міфи про захворювання

Про ерозію шийки матки та лікування цього захворювання є чимало міфів. Лікар навела найпоширеніші із них, а також їх спростування:

1. Не треба лікувати ерозію до вагітності, бо після пологів все одно будуть після пологові розриви.

Спростування: ерозія - як рана. Вона не є еластичною, і не зможе гарно розкритися під час пологів. Набагато простіше було б вилікувати ерозію до пологів, аніж боротися із серйозними ранами та розривами після народження дитини.

2. Лікування (сургітрон та кріодиструкцію) не можна робити до пологів, тому що внаслідок проведення таких процедур під час пологів не буде відкриватися шийка матки, відтак, доведеться робити Кесарів розтин.

Спростування: ні кріодиструкція, ні сургітрон не впливають на перебіг пологів. Під час пологів у жінок відкривається м’яз. Натомість, під час лікування ерозії забирають лише верхній шар - слизову оболонку, не пошкоджуючи м’яз.

3.Народні методи, такі як тампони із медом чи свічки із обліпихи можуть вилікувати ерозію шийки матки.

Спростування: За допомогою свічок чи тампонів можна вилікувати запальний процес. Якщо є змінена тканина – відновити її самими лише тампонами з медом або свічками з обліпихи не вдасться. Хвору тканину треба забрати, щоби на її місці утворилася нова тканина.

Лікування за допомогою радіочастотних хвиль - швидко та без болю.

У Медичному центрі «Оксфорд Медікал» проводять фахове обстеження та завдяки сучасній апаратурі швидко та безболісно лікують ерозію шийки матки. Важливою процедурою, яку потрібно пройти жінці є кольпоскопія.

«Кольпоскопія – це огляд шийки матки під мікроскопом, що дає збільшення від 8 до 30 разів. На цьому апараті ми можемо побачити змінені ділянки, які не видно візуально», - пояснює акушер-гінеколога Мирослави Підсуткевич. Якщо під час огляду виявлять запальний процес, якісь хронічні чи інші захворювання – їх лікують або переводять в ремісію, і лише тоді проводяться лікування ерозії.

Лікування ерозії шийки матки не складне та безболісне, каже Мирослава Підсуткевич. Псевдоерозію лікують методом кріодиструкції, або ж сургітроном. Власне останній метод є інноваційним та найбільш безпечним.

Сургітрон – це лікування за допомогою радіочастотних хвиль. «Під впливом радіохвилі тканини розходяться. Цей метод малотравматичний, безболісний, безкровний, а також він не викликає ускладнень», - каже акушер-гінеколог. На місці, де була ерозія на протязі 5-7 днів утворюється струп, який відходить, а на його місці залишається здорова слизова оболонка.

Краще запобігти, аніж лікувати

Існує декілька причин виникнення ерозії шийки матки. Серед них - запальні процеси, викликані венеричними захворюваннями, чи побутовими інфекціями. Хаотичне  та раннє статеве життя може збільшити ризик виникнення захворювання.

Адже, кожен статевий партнер – це нова мікрофлора, до якої повинен пристосовуватися організм жінки. До того ж незахищені статеві контакти можуть стати причиною венеричних захворювань, а ті в свою чергу – можуть призвести до ерозії.

Додатковим фактором ризику виникнення ерозії шийки матки є і ранній початок статевого життя жінки. Адже, організм дівчини, якій не виповнилося 18 років, недостатньо сформований, відтак, не готовий до статевих контактів.

Не варто забувати і про особисту гігієну. Адже, захворювання, що викликає запальні процеси та може стати причиною ерозії можна підхопити в сауні або басейні, чи, до прикладу, користуючись чужим рушником. ®

Дізнатися більше про захворювання та про методи лікування можна на сайті медичного ценру Оксфорд Медікал.

З 4 лютого до 8 березня лікування ерозії шийки матки радіохвильовим методом за допомогою сучасного апарату «Сургітрон» (Surgitron ) у МЦ «Оксфорд Медікал»  - 20%.

Записатися на консультацію до лікаря можна за телефоном:

(032) 245-00-00

(050) 245-00-00

facebook.com/oxfordmedikallviv

https://vk.com/oxfordmedicallviv

ok.ru/group/54683315994641


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!